Altijd al eens op een exclusief skûtsje willen zeilen?

Skûtsje varen?

Skutsje Frisian Queen 1

Dat kan gewoon bij de Familie Meeter uit Akkrum. Naast de Raderboot “Frisian Queen” heeft de familie Meeter ook nog een luxe mogelijkheid om te varen. Het schip is uitgevoerd in een openkuip skûtsje genaamd “De Vriendschap”.

De Vriendschap is gebouwd in 1911 en heeft vroeger dienst gedaan als vrachtschip. Na het aanbreken van het gemotoriseerde tijdperk is “De Vriendschap” omgebouwd tot pleziervaartuig. In 1988 is het scheepje aangekocht door de Familie Meeter en teruggebracht in originele staat.

IFKS

Het skûtsje heeft 5 jaar meegezeild in de I.F.K.S. en is in deze periode tweemaal IFKS-kampioen geworden. In 1994 is “De Vriendschap” naar de S.K.S. gehaald, maar wegens haar te kleine omvang heeft het in de competitie niet stand kunnen houden.

In 2003 is besloten het scheepje om te bouwen tot een luxere uitvoering van een traditionele skûtsje en vanaf mei 2004 is “De Vriendschap” in de vaart voor de verhuur.

Skutsje Frisian Queen 2Skûtsje “De Vriendschap” mag met maximaal 12 gasten zeilen. Het skûtsje kan voor dagdelen en hele dagen worden afgehuurd.

Aantal personen en tarieven

Met skûtsje ‘De Vriendschap’ zeilen in Friesland met maximaal 12 personen.

  • Daghuur € 600,- vanaf 11.00 tot 17.00 uur.
  • Middaghuur € 425,- vanaf 13.00 tot 17.00 uur.

Vraag meer informatie aan:

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.